HTML

like

Ozmózis víztisztító

víztisztítás víztisztítók vízszűrő vízszűrés vízlágyító vízszürő ozmózis víztisztító berendezés vízszűrő berendezés vízszűrő kancsó víztisztító kancsó vízszűrő kancsók víztisztító kancsók víz tisztítás víztisztító berendezések víztisztító készülék vízszűrő berendezések tiszta víz víz tisztító víztisztító készülékek tisztavíz ozmózis víztisztítók

1.  Mi az a fordított ozmózis?

Fordított ozmózis, más néven hyperfiltration, a legfinomabb szűrést ma elérhető. Ez a leggyakoribb kezelési technológia által használt prémium palackozott víz cégek.

2. Hogyan működik a fordított ozmózis működik?


Fordított ozmózis membrán használ, amely félig-áteresztő, így tiszta vizet át rajta, miközben elutasította a szennyező anyagok, amelyek túl nagyok ahhoz, hogy áthaladjon az apró pórusokon a membrán.

3.  Lehet fordított ozmózis használható más kezeletlen forrásokból (pl. tó vagy folyó)?


Igen, RO általában kiváló választás lakástulajdonosok is vízzel. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a fordított ozmózis nem nyújt védelmet tévedhetetlen minden mikroorganizmus. El kellett volna a vizet vizsgálni baktérium, vírus, és a ciszta szennyeződés előtt, amikor kizárólag a fordított ozmózis. Ha mikrobiológiai szennyező anyag, jelen van, vagy gyanítható, akkor kombinálni kell fordított ozmózis egy ultraibolya rendszer a maximális hatékonyság és a védelmet a baktériumok és vírusok. A vízlágyító vagy az egész ház vas szűrőt is tanácsos (attól függően egyik szintje a vonatkozó szennyező anyagok a vízben is), hogy megakadályozzák membrán megtelepedésének ezáltal biztosítva a maximális membrán élet és hatékonyságát.

4.  Milyen gyakran a fordított ozmózis membránt kell cserélni?


Megfelelő karbantartásáról a üledék és aktív szén előszűrők, a fordított ozmózis membránnal kell utóbbi 2-3 évben.

5.  Miért fordított ozmózis rendszerek mindig együtt szén-és üledék előszűrők?


Az egyetlen fontos kategória a szennyeződéseket, hogy a fordított ozmózis nem nagyon hatékony eltávolítására (szerves vegyületek) célozta meg a aktív szén szűrő. Előszűrők is megakadályozza a fordított ozmózis membrán attól, hogy szennyezett, vagy eltömődött üledékben, a klór és más szennyező anyagok, és ezzel növeli annak hatékonyságát és élettartamát.

6. Az összes fordított ozmózis rendszer ugyanolyan hatékony?


Egyáltalán nem. Mint minden vízszűrők, hatékonyságát a fordított ozmózis elvén működő rendszert nagyban függ a minősége az elemeknek - különösen az előre szűrőbetétek és a membrán is.  Gyengébb minőségű előszűrők fog szenvedni a korai membrán eltömődés, valamint a csökkentett teljesítménnyel, tisztított víz termelés, és a membrán élettartamát.  TFC membránok is sokkal hatékonyabb, mint a CTA membránok.

7. Kell-e pótolnom az ásványi anyagokat más forrásból?


Nem, erre nincs szükség.  Akkor már kezd minden a tápanyagok, mint a nélkülözhetetlen sókat, vitaminokat, és más nyomelemek a bevitt táplálék, és a más italokat iszol.

8.  Mi az a "crossflow"?


Minőségi fordított ozmózis rendszerek használata a folyamat néven ismert crossflow, hogy a membrán, hogy folyamatosan tiszta magát.Mivel néhány folyadék áthalad a membránon a többiek továbbra is lefelé, lendületes az elutasított szennyező távol a membrán és a lefolyóba.  Ez megakadályozza a szennyező anyagok a mentés ellen, a membrán és az eltömődés meg.

9. Mennyi szűrt vizet termel egy otthoni RO rendszer?


A RO rendszerek előállítására legfeljebb 50 liter tisztított vizet naponta, de bővíthető a 100 liter / nap, ha szükséges . Ha úgy dönt, hogy frissítse a membrán, szükség lehet még frissíteni a tároló, hogy megszerezzék a javára a nagyobb membrán.A tényleges vízmennyiség termelt otthonában függ a háztartási víz nyomása.  Mivel a fordított ozmózis elvén működő víztisztító akkor lassan (ez egy nagyon finom szűrőn!), A tároló tartály gyűjtjük 3 liter tisztított víz mindig olyan tiszta víz mindig az Ön ujjvégek.

Fordított ozmózis (RO) vízszűrőkFordított ozmózis, más néven hyperfiltration, a legfinomabb szűrést ma elérhető. Ez a leggyakoribb kezelési technológia által használt prémium palackozott víz cégek. Ez a hatékony megszüntetése vagy jelentős csökkentése igen széles skáláját szennyező anyagok, és az összes alkalmazott technológiák kezelésére ivóvíz lakossági felhasználásra, azt a legnagyobb tartománya a szennyezőanyag eltávolítás. Fordított ozmózis lehetővé teszi a részecskék eltávolítása kisebb, mint az egyedi ionok. A pórusok a fordított ozmózis membrán csak körülbelül 0,0005 mikron méretű (baktérium 0,2-1 mikron és vírusok 0,02-0,4 mikron).

Kétféle fordított ozmózis membránokon általánosan használt házi víztisztító termékek: Thin Film Composite (TFC) és a cellulóz triacetát (CTA). TFC membránok jelentősen magasabb elutasítási arány (ezek kiszűrésére több szennyező anyagok), mint a CTA membrán, azonban hajlamosabbak a lebomlást klór. Ez az egyik oka, hogy miért fontos, hogy a fordított ozmózis elvén működő rendszert a minőség aktív szén előszűrők.

Egy tipikus RO rendszer áll egy sor granulált aktív szén (GAC) előszűrők, a fordított ozmózis membrán, a tartály, és egy csap biztosították a tisztított vizet a pulton. Fordított ozmózis rendszerek változó minőségű membrán, kimeneti kapacitás, és a tárolási kapacitás.

Hogyan működik a fordított ozmózis víztisztító?Fordított ozmózis membrán használ, amely félig-áteresztő, így tiszta vizet át rajta, miközben elutasította a szennyező anyagok, amelyek túl nagyok ahhoz, hogy áthaladjon az apró pórusokon a membrán. Minőségi fordított ozmózis rendszerek használata a folyamat néven ismert crossflow, hogy a membrán, hogy folyamatosan tiszta magát. Mivel néhány folyadék áthalad a membránon a többiek továbbra is lefelé, lendületes az elutasított szennyező távol a membrán és a lefolyóba. A folyamat fordított ozmózis igényel hajtóereje, hogy nyomja a folyadékot a membránon keresztül (a nyomás által nyújtott standard lakossági víz-rendszer önmagában nem elég - 40 psi +).

Fordított ozmózis vízszűrőFordított ozmózis kiváló választás majdnem minden otthoni víztisztító igényeit. Ez a leginkább ajánlott megoldás az egyének egy előkezelt települési vízrendszer. Míg a fordított ozmózis lehet nagyon hatékonyan eltávolítja a baktériumokat és vírusokat nem ajánlott, hogy a fordított ozmózis az egyetlen szinten a tisztítás a víz, amely tartalmazza, illetve tartalmazhat biológiai szennyezettség (kezeletlen jól, vagy tó víz, például). Ezen alkalmazások úgy kombinált fordított ozmózis / ultraibolya rendszer vagy a felül a kiegészítő egész házat ultraibolya rendszer a maximális hatékonyság és a védelmet a baktériumok és vírusok. Mivel a membránok vannak kitéve megalázó a klór, vas, mangán, és hidrogén-szulfidot, valamint a bakteriális támadás, egy üledék előszűrő és aktívszenes előszűrő és / vagy utószűrőt kell vonni a saját fordított ozmózis. Vízlágyítók lehet előzetesen a RO rendszer, ha a háztartási víz rendkívül nehéz védekezni előszűrő és a membrán eltömődés. RO rendszerek általában a legjobb választás a szennyezett víz magas nitrit szinteket lehet találni a mezőgazdasági területeken.

Milyen szennyező anyagok egy fordított ozmózis száma?Fordított ozmózis (RO) egység eltávolítása jelentős mennyiségű legtöbb szervetlen vegyi anyagok (mint a sók, fémek, ásványi anyagok), a legtöbb mikroorganizmus, beleértve cryptosporidium és Giardia, és a legtöbb (de nem az összes) szervetlen szennyeződések.

Fordított ozmózis sikeresen kezeli víz oldott ásványi anyagok és fémek, mint alumínium, arzén, bárium, kadmium-, klorid-, króm-, réz-, fluorid, magnézium, vas, ólom, mangán-, higany-, nitrát-, szelén-, ezüst-, szulfát-, és cink. RO is hatásos az azbeszttel, sok íz, szín és szag-előállító vegyi anyagok, részecskék, összes oldott szilárd anyag, zavarosság, és a rádium. Ha a megfelelő aktív szén előszűrő (általában tartalmazza a legtöbb RO rendszerek), a további kezelés is biztosítani kell az ilyen "ingadozó" szennyező anyagok (VOC) a benzol, MTBE, triklóretilén, trihalometánok, és a radon. Lényegében, fordított ozmózis képes-e kiszűrni baktériumok, sók, cukrok, fehérjék, részecskék, színezékek, nehézfémek, klór és a kapcsolódó melléktermékek és egyéb szennyező anyagok, amelyek molekuláris tömege nagyobb, mint 150-250 dalton. Az elkülönítés az ionok fordított ozmózis segíti a töltött részecskék. Ez azt jelenti, hogy oldott ionok, amelyek egy díjat, mint a sók, nagyobb valószínűséggel kell utasítani a membrán, mint azok, amelyek nem terhelik, mint például a szerves. Minél nagyobb a töltés, és minél nagyobb a részecske, annál valószínűbb, hogy el kell utasítani.

Az ozmózis víztisztítók előnyei 


# Nagyon magas elutasítási arány a legkülönbözőbb szennyező anyagok

# Rendkívül költséghatékony a hosszú távú, aminek a költsége mindössze 5 cent / gallon tiszta vizet, ha karbantartási költségeket és a víz elemeket figyelembe veszik.

Fordított ozmózis, utószűrőt, ozmózis membrán, RO rendszer, RO, fordított ozmózis rendszerek, aktív szén előszűrők, víztisztító, ozmózis

Címkék: víztisztító ozmózis víztisztító berendezés ro fordított ozmózis utószűrő ozmózis membrán előszűrő fordított ozmózis rendszer vízszűrők aktív szénszűrő